Ruilen & retourneren

Neemt u a.u.b. contact op met onze klantenservice indien u een product wilt ruilen of retourneren, of wanneer u vragen heeft betreft de verwerking of betaling van uw bestelling. Voor het ruilen of retourneren van een product kunt u hieronder een retouretiket aanmaken waarmee u het pakket gratis kunt retourneren.

Klantenservice

E-Mail: klantenservice@alsa-nature.nl

Retouretiket

Hier kunt u een retouretiket laten opstellen, welke u zelf thuis kunt uitprinten.

Retouretiket voor Nederland maken

Herroepingsrecht voor consumenten

Herroepingsrecht

U heeft het recht om zonder opgave van redenen binnen een termijn van 28 dagen deze overeenkomst te herroepen. De termijn van 28 dagen begint op de dag waarop op u de goederen heeft ontvangen. Om uw herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons

alsa-hundewelt GmbH & Co. KG
T.a.v. alsa-nature.nl
Gutenbergstr. 11
26632 Ihlow OT Riepe
email: info@alsa-nature.nl

middels een duidelijke verklaring (bijv. een per post verstuurde brief of een email) over uw besluit, deze overeenkomst te herroepen, informeren. U kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping op onze website (www.alsa-nature.nl), maar bent hiertoe niet verplicht. Maakt u van deze mogelijkheid gebruik, dan zullen wij u per omgaande (bijv. per email) een bevestiging betreft de ingang van de herroeping doen toekomen. Om aan de herroepingstermijn te kunnen voldoen moet u het bericht betreft het uitoefenen van het herroepingsrecht voor afloop van de termijn van 28 dagen inzenden.

Herroeping vervolg

Wanneer u deze overeenkomst herroept, zullen wij u alle betalingen, welke wij van u ontvangen hebben betreft deze overeenkomst, inclusief de verzendkosten (met uitsluiting van extra kosten welke zijn ontstaan wanneer u een andere vorm van levering heeft ontvangen dan de door onze gunstigste standaardlevering) per omgaande en uiterlijk binnen 14 dagen vanaf de dag waarop de mededeling betreft uw herroeping bij ons binnengekomen is, terugbetalen. Voor deze terugbetaling gebruiken wij dezelfde betaalwijze als waarmee de oorspronkelijke transactie is verricht, tenzij met u uitdrukkelijk iets anders overeen wordt gekomen; in geen geval worden u vanwege deze terugbetaling kosten berekent. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. U moet de goederen per omgaande maar in ieder geval uiterlijk binnen 14 dagen vanaf de dag, waarop u ons op de hoogte hebt gebracht van uw herroeping, aan ons terugzenden of overdragen. Aan deze termijn wordt voldaan wanneer u de goederen voor afloop van de termijn heeft verzonden. Wij dragen de kosten voor het terugzenden van de goederen. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en het werking van de goederen vast te stellen.

Opmerkingen / uitzonderingen van het herroepingsrecht

Het herroepingsrecht is niet van toepassing bij

  • overeenkomsten ter levering van goederen welke snel kunnen bederven of waarvan de vervaldatum snel zal verlopen of
  • overeenkomsten ter levering van verzegelde goederen, die wegens redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn voor retourzenden wanneer de verzegeling na de levering is verbroken.

Hier vindt u het modelformulier voor herroeping.

Batterijen en accu’s milieuvriendelijk afvoeren

Batterijen en accu’s bevatten schadelijke stoffen en middelen. Iedere gebruiker is daarom wettelijk verplicht om oude batterijen en oude accu’s bij een erkend verzamelpunt af te geven. Daardoor kunnen ze op milieuvriendelijke en efficiënte wijze gerecycled worden.

Op batterijen welke schadelijke stoffen bevatten vindt u de chemische symbolen Cd voor Cadmium, Hg voor kwik en Pb voor lood. Batterijen en electrische apparaten worden met de volgende tekens gekenmerkt, welke aangeven dat batterijen en oude apparaten niet met het gewone huisvuil afgevoerd mogen worden:

Entsorgungshinweis - Batterien und Akkus umweltgerecht entsorgen
Batterijen en accu’s kunnen overal, waar vergelijkbare producten verkocht worden, kostenloos weer ingeleverd worden – onafhankelijk van waar ze gekocht werden en onafhankelijk van merk en type. Defecte batterijen kunt u bij de lokale inzameling voor recycling van schadelijke stoffen en chemisch afval inleveren.