Vegetarisch natvoer voor honden

Vegetarisch natvoer voor honden

Met vegetarisch natvoer van alsa-nature kunt u uw hond vleesvrije bijgerechten of gezonde complete maaltijden van puur natuurlijke, gezonde ingrediënten aanbieden. De recepten zijn smaakvol en geven uw hond de belangrijke voedingsstoffen die hij nodig heeft voor een gezond en actief leven.

Vegetarisch hondenvoer

Kan een hond vegetarisch eten?

Degenen die vegetarisch eten, vermijden vlees en vis. Voor mensen is dit geen probleem, maar hoe ziet een vegetarisch dieet er voor honden uit? De hond wordt beschouwd als een alleseter, wat betekent dat hij naast vlees ook vegetarisch hondenvoer kan verteren. Plantaardige bestanddelen in de voeding voorzien de hond van waardevolle voedingsstoffen. alsa-nature biedt diverse vegetarische menu's voor honden als bijgerecht of als volledige maaltijd. U kunt kiezen tussen pure plantaardige bijgerechten, pure fruitbijgerechten of een mix van fruit en groenten. Alle ingrediënten in het vegetarische hondenvoer zijn puur plantaardig en qua smaak perfect op elkaar afgestemd. Zo krijgt uw viervoeter als maaltijd een lekker (bij)gerecht waar hij van nature gezonde energie van krijgt.

Vegetarische natvoeding voor uw hond online kopen

alsa-nature biedt naast vegetarische bijgerechten voor bij pure vleesmaaltijden ook een groente maaltijd aan als puur vegetarische totaalvoeding. De unieke samenstelling van natuurlijk gezonde ingrediënten combineert koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen geheel zonder vlees en dekt de behoefte van uw hond aan alle essentiële voedingscomponenten. Als de hoofdvoeding van uw hond uit vlees bestaat, bieden de vegetarische bijgerechten van alsa-nature de optimale aanvulling voor een allround gezond en uitgebalanceerd hondendieet. In combinatie met de gezonde, vleeshoudende blikmenu's van alsa-nature kunt u een individuele voeding op maat voor uw hond samenstellen.

  • Natuurlijke gezonde vegetarische ingrediënten
  • Smakelijke, op elkaar afgestemde ingrediënten
  • Gezonde energiebronnen
  • Voedzame bijgerechten als aanvullende voeding

Kan men een hond volledig vegetarisch voeden?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat honden plantaardig voedsel over het algemeen goed kunnen verteren. Hierdoor kunt u uw hond doorgaans zonder problemen vegetarische voeding aanbieden. De veronderstelling dat een hond zoveel mogelijk vlees of hondenvoer met een hoog vleesgehalte nodig heeft om goed verzorgd te worden, klopt niet altijd. In plaats daarvan heeft elke hond voedingsstoffen nodig die specifiek zijn afgestemd op zijn behoeften. Deze hoeven niet noodzakelijkerwijs uit vlees te komen, maar kunnen vaak ook worden verkregen uit plantaardige bestanddelen in de voeding. Daarom is een hondenvoer met een hoog vleesgehalte en een vegetarisch bijgerecht zoals de vegetarische menu's van alsa-nature vaak een goede keuze om het dier een complete maaltijd te bieden. Een puur vegetarisch dieet voor de hond is ook mogelijk met volledig vegetarische voeding. U moet echter goed letten op welke voedingsbehoeften uw hond heeft en hoe u deze volledig kunt vervullen. Als u het dieet van uw hond wilt veranderen naar vegetarisch, neem dan contact op met ons voedingsadviesteam - hier krijgt u ook waardevolle tips voor het veranderen van de voeding.

Is hondenvoer zonder vlees geschikt voor alle honden?

In principe is vegetarisch hondenvoer geschikt voor alle hondenrassen. Zeker als u uw viervoeter vegetarische bijgerechten aanbiedt in combinatie met natvoer waar vlees in zit, kan het bijna niet fout gaan. Bovenal is het belangrijk dat u drachtige en zogende teven en puppy's geen puur vegetarisch dieet geeft. Deze dieren hebben over het algemeen een verhoogde behoefte aan voedingsstoffen: drachtige en zogende teven moeten voor hun nakomelingen zorgen - puppy's moeten gezond groeien en zich ontwikkelen.

Alternatief: Veggie-Day voor honden

Een vegetarisch dieet is duurzaam, komt het dierenwelzijn ten goede en bespaart CO₂-uitstoot. De productie van vlees vereist een onevenredige hoeveelheid hulpbronnen voor veehouderij, voer en water, die aanzienlijk lager is bij de productie van plantaardig voedsel. Om deze reden zijn vegetarische diëten erg populair en veel mensen overwegen om hun huisdieren ook een vegetarisch dieet te geven. Als een puur vegetarisch dieet voor uw hond echter geen optie is, kunt u in plaats daarvan bijvoorbeeld één of meerdere keren per week een vegetarische dag introduceren, waarop u uw hond puur vegetarisch hondenvoer geeft. Als alternatief bieden de vegetarische bijgerechten van alsa-nature een gezond voedingsadditief waarmee u de vleeshoudende hoofdmaaltijd van uw hond indien nodig iets kunt verminderen.