alsa-nature SENIOR Blik-menu-mix
Nu met 25% korting!

Hondenkussens

Flexibele ligkussens voor uw viervoeter

Omdat honden naast spannende avonturen ook graag slapen of rusten, moeten we ze het hoogst mogelijke comfort bieden, zodat de dieren tijdens het rusten zo comfortabel mogelijk zijn. Hondenkussens bieden veel voordelen als slaapplaats omdat ze bijzonder veelzijdig zijn: ze kunnen afzonderlijk worden gebruikt als slaapplaats of in combinatie met hondenmanden of transportboxen. Dankzij hun doorgaans elastische en flexibele vorm zijn hondenkussens bovendien gemakkelijk te vervoeren. Zo kunt u de ligkussens voor uw viervoeter bijvoorbeeld met relatief weinig moeite meenemen op vakantie, zodat uw huisdier zich ook in een onbekende omgeving op zijn gemak kan voelen op een vertrouwde slaapplaats. Hondenkussens zijn in de eerste plaats comfortabele ligkussens voor viervoeters, maar de kussens beschermen ook tegen koude vloeren en ontlasten door hun zachte vulling de gewrichten en de wervelkolom.

Hondenkussen bij alsa-nature kopen

In onze onlineshop vindt u hoogwaardige hondenkussens in diverse uitvoeringen. Afhankelijk van het type en de variant kunt u het kussen gebruiken als enige hondenslaapplaats, samen met de hondendeken integreren in een hondenbed of de comfortabele ligkussens combineren met een hondenmand. Onze kussens, hondenmatten en hondenmatrassen kenmerken zich door zachte en warme materialen. Hierdoor passen ze zich ergonomisch aan de anatomie van de hond aan, beschermen ze de gewrichten van de viervoeter, behouden ze zijn lichaamstemperatuur en zorgen ze ervoor dat uw huisdier slaapt alsof hij op een wolk ligt. Afhankelijk van het model is het buitenmateriaal van onze hondenkussens bijvoorbeeld gemaakt van waterafstotend polyurethaan en polyester. De materialen zijn scheurvast, vuilafstotend, nemen geen geurtjes op, zijn gemakkelijk te wassen en toch knuffelig zacht en bieden de hond een prettig liggevoel.

  • In verschillende vormen en maten verkrijgbaar
  • Makkelijk te transporteren
  • Makkelijk te reinigen
  • Onderhoudsvriendelijk en eenvoudig afwasbaar
  • Comfortabele vulling voor maximaal comfort
  • Bevordert gezond slapen en goede rust voor de hond
  • Duurzaam en vormstabiel

Welke maat moet een hondenkussen hebben?

De optimale maat van het kussen voor uw hond hangt vooral af van twee aspecten: de grootte van uw huisdier en zijn favoriete ligpositie. Ligt jouw hond vooral graag gestrekt met de poten uit elkaar of rolt hij zich in de hondenmand liever lekker op? Als het dier graag opgerold ligt, kan een rond of ovaal hondenkussen een goede keuze zijn. Als uw hond graag op zijn zij ligt, is een rechthoekig hondenmatras ideaal. Wat de afmetingen betreft, moet het hondenslaapgedeelte een ruimte van 30 cm rond het lichaam van de hond hebben, zodat het dier zijn poten niet over de rand steekt of zelfs uit het slaapgedeelte naar beneden rolt.

Waar in huis moet het hondenkussen liggen?

Idealiter is de slaapplaats van uw huisdier zo stil mogelijk, zodat deze een goede plek heeft om zich terug te trekken. Aan de andere kant zijn honden zeer sociale dieren die niet geïsoleerd willen worden van de rest van het gezin - dus indien mogelijk zal de hondenmand niet uit het zicht en gehoor van de huiskamer van de mensen verdwijnen. Een rustige plek in de woonkamer is ideaal. Als uw hond meerdere slaapplaatsen accepteert en de grootte van uw woonruimte het toelaat, kunt u ook meerdere hondenbedden plaatsen, bijvoorbeeld een hondenmat in de woonkamer voor overdag en een hondenmand in de slaapkamer voor 's nachts. Hierdoor kan uw hond indien nodig dag en nacht bij u in de buurt zijn of zichzelf afzonderen wanneer hij veel behoefte aan rust heeft.

Hoe vaak moet een hondenkussen gewassen worden?

Onze hondenkussens zijn voorzien van wasbare hoezen die eenvoudig in de wasmachine kunnen. Voordat u het voor de eerste keer gebruikt, is het raadzaam het hondenkussen een keer te wassen. Om het hondenslaapgedeelte hygiënisch schoon te houden, moet u het kussen, afhankelijk van het gebruik, elke paar weken wassen. Zorg ervoor dat u bij het wassen zachte wasmiddelen gebruikt die niet te sterk ruiken, om irritatie van de gevoelige neus van uw hond te voorkomen.