alsa-nature SENIOR Blik-menu-mix
Nu met 25% korting!

Hondendekens

Gezellige ligdekens voor je lieveling

Onze hondendekens bieden praktisch comfort en veelzijdige toepassingsmogelijkheden voor een ongestoorde slaap van uw trouwe metgezel. Of het nu gaat om een gezellige slaapplek in een gezellig hoekje van de woonkamer of als bescherming voor gestoffeerde meubels en autostoelen - hondendekens dienen verschillende doeleinden. De hondenbedden zijn gemakkelijk schoon te maken en bieden een zachte ondergrond waarop uw hond zich geborgen voelt en heerlijk kan uitrusten. Met een hondendeken zorgt u ervoor dat uw viervoeter altijd een gezellig plekje heeft, zowel thuis als onderweg. Kies uit verschillende maten en designs om de deken te vinden die perfect bij uw hond en uw woonruimte past. Praktisch en functioneel, onze hondendekens zijn een aanwinst voor elk huis met honden.

Hondendekens bij alsa-nature kopen

In onze online shop vind je hoogwaardige hondendekens van diverse merken in verschillende designs. Naast verschillende maten voor kleine en grote honden bieden wij ook verkoelende hondenmatten aan - zodat uw trouwe viervoeter op warme dagen verkoeling kan vinden door simpelweg op zijn deken te liggen. De koelfunctie wordt geactiveerd door de druk die de hond uitoefent wanneer deze op de koelmat ligt. In tegenstelling tot koelmatten zijn er ook thermische hondenbedden die uw huisdier bij koude temperaturen lekker warm houden. Omdat hondendekens niet alleen praktisch zijn voor thuis, maar ook gebruikt kunnen worden als autodeken en als mobiele slaapplek onderweg, bieden wij ook reisdekens aan. Onze reisdekens zijn compact op te rollen en met elastieken aan elkaar te binden. Een draaggreep maakt het bovendien gemakkelijk om de hondendeken te vervoeren.

  • In verschillende maten verkrijgbaar
  • Eenvoudig mee te nemen
  • Veelzijdig te gebruiken, ook als autodeken en reisdeken
  • Beschermt gestoffeerde meubels en autostoelen tegen vuil en haren
  • Licht te reinigen
  • Knuffelig zacht voor maximaal comfort

Waarvoor kan ik een hondendeken gebruiken?

Een hondendeken is bijzonder veelzijdig en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Het biedt uw hond een comfortabele en gezellige slaapplek, of het nu in de woonkamer, op de achterbank van de auto of op reis is. Bovendien beschermt de hondendeken uw meubels en autostoelen tegen haren, krassen en vuil. Onze hondenmatten zijn gemakkelijk schoon te maken en zorgen dankzij hun antibacteriële oppervlak voor hygiëne en netheid.

Hoe vind ik de juiste maat deken voor mijn hond?

Het kiezen van de juiste maat hondendeken is cruciaal om uw hond het beste comfort te bieden. Bedenk hoe uw viervoeter normaal gesproken ligt of slaapt. Sommige honden houden ervan om zich op te krullen, terwijl anderen er de voorkeur aan geven hun benen en poten wijd uit te strekken. Meet uw hond vanaf het puntje van zijn neus tot de basis van zijn staart en vanaf zijn schouder tot de grond. Deze metingen helpen u bij het bepalen van de juiste lengte en breedte van de deken. Het hondenslaapgedeelte moet groot genoeg zijn om het dier voldoende ruimte te bieden om te draaien en zich uit te strekken. Bedenk ook waar u de deken wilt gebruiken. Autostoelbeschermers of transportboxen vereisen specifieke afmetingen, terwijl een deken voor slaapruimte thuis wellicht groter kan zijn. Denk ook eens aan de vorm van de hondenmat. Rechthoekige hondendekens passen goed in slaapruimtes of op meubels, terwijl ovale of ronde dekens wellicht beter geschikt zijn voor manden of andere nissen.

Hoe was ik een hondendeken?

Afhankelijk van hoe vuil de deken is en hoeveel uw hond verhaart, moet u de hondendeken ongeveer eens per twee weken wassen. De meeste hondendekens kun je eenvoudig wassen in de wasmachine tot 60 graden, let wel op de instructies van de fabrikant. Voor het wassen kunt u de hondendeken het beste krachtig schudden, zodat grof vuil en enkele hondenharen loskomen. U kunt normaal wasmiddel gebruiken om hondenkussens en dekens te wassen, maar u moet wasverzachter vermijden, omdat de geur aanstootgevend kan zijn voor gevoelige hondenneuzen. Afhankelijk van het materiaal van de deken kun je het oppervlak ook af en toe afnemen met een vochtige doek om eventueel grof vuil te verwijderen.zu beseitigen.