Verszakken in een voordeelpakket
Nu met 25% extra korting!
Hundefutter

Hondenvoerbakken online kopen

Bij ons vindt u een grote keuze aan hoogwaardige hondenvoerbakken voor kleine en grote honden. Er zijn ook voerbewaarboxen voor hondenvoer en voerbakonderlegger te ontdekken.

Bekijk nu alle producten

Hondenvoerbakken

Voerbakken voor grote en kleine honden online kopen

Omdat uw huisdier zijn voerbakken elke dag gebruikt, moeten deze zo goed mogelijk aan zijn behoeften voldoen. Want niet iedere hond reageert op ieder materiaal positief. Bovendien mogen de voer- en waterbak niet te groot en niet te klein zijn, maar moeten zijn afgestemd op de grootte van de hond en zijn voerporties. Ook is het belangrijk dat de hondenbak stevig staat, zodat de hond hem niet rondduwt tijdens het eten of omstoot bij ruw eetgedrag. Daarnaast is het belangrijk dat u de hondenvoerbak van uw viervoeter zo gemakkelijk mogelijk kunt schoonmaken om de voer- en watervoorziening hygiënisch schoon te houden.

Hondenvoerbakken bij alsa-nature kopen

In onze onlineshop vindt u een grote keuze aan verschillende hondenvoerbakken. Naast voer- en drinkbakken in verschillende maten voor kleine en grote honden, biedt alsa ook voerstations en voerbars op verschillende hoogtes aan, zodat uw hond tijdens het eten niet zo laag hoeft te bukken. Onze gemakkelijk te reinigen onderleggers houden het voergedeelte van uw hond schoon. Ook voor specifieke behoeften bieden wij diverse oplossingen: Heeft uw huisdier de neiging om te schrokken, dan is een anti-schrokbak een goede optie om te zorgen voor langzamer en bewuster eten. Voor op reis zijn er verschillende siliconen reiskommen die ruimtebesparend kunnen worden opgevouwen, maar ook luchtdichte voercontainers waarin je hondenvoer onderweg en thuis vers kunt houden.

  • Verschillende maten voor kleine en grote honden
  • Verschillende materialen voor elke behoefte
  • Voerstations in verschillende hoogtes
  • Anti-schrok-opties
  • Slipvaste voerbakonderleggers
  • Luchtdicht afsluitbare voerboxen

Welke hondenvoerbak is de juiste voor mijn hond?

Afhankelijk van het hondenras is het zinvol om verschillende hondenkommen te gebruiken voor voer en water. Een van de meest cruciale criteria bij het selecteren van voerbakken is de grootte van de hond, waarvan de grootte van de voerbak ook grotendeels afhangt. De hondenvoerbak moet de hoeveelheid voer van uw hond goed kunnen bevatten. De voerbak mag niet te vol zijn en het voer mag ook niet verloren lijken te gaan in een te grote hondenvoerbak.
Daarnaast kunt u op basis van het postuur van uw viervoeter de juiste maat hondenbak kiezen. Als de hond een langere snuit heeft, kan de voerbak dieper zijn dan bij dieren met een kortere neus. Honden met bredere monden hebben ook bredere voer- en waterbakken nodig. Voor honden met lange oren kan een voerbak met een smalle vorm een goede keuze zijn, zodat de oren niet in het water of voer hangen.

Speciale hondenvoerbakken voor iedere behoefte

Als uw hond de neiging heeft om te schrokken tijdens het eten, kunt u helpen met een speciale anti-schrok voerbak. Deze voerbakken hebben verhoogde structuren waarin het voer wordt verdeeld. De hond moet zijn brokken of natvoer tussen deze structuren vandaan likken, waardoor hij automatisch langzamer eet.
U kunt de hondenvoerbakken met voer en water ook in een voerbar of voerbakstandaard plaatsen. Hierdoor hoeft uw huisdier niet te laag te bukken tijdens het eten en drinken. Wij leveren voerstations in verschillende hoogtes, zodat er voor iedere hondenmaat een passende voerbakstandaard is.
Met een reisvoerbak zijn u en uw viervoeter goed uitgerust onderweg. Onze reisvoerbakken zijn gemaakt van elastische siliconen, zodat ze altijd ruimtebesparend kunnen worden opgevouwen en opgeborgen.
Uw hond heeft zowel een voerbak als een waterbak nodig die gemaakt zijn van robuust materiaal. Het kan zijn dat u in het begin wat moet experimenteren, aangezien niet elke hond met elk materiaal tevreden is. De volgende materialen zijn beschikbaar voor hondenvoerbakken:
  • Kunststof: Hondenvoerbakken van kunststof zijn lichtgewicht, eenvoudig te reinigen en meestal relatief goedkoop.
  • Edelstaal: Edelstalen voerbakken zijn heel robuust en hygiënisch en meestal vaatwasserbestendig. Om te voorkomen dat de voerbakken van staal op een gladde ondergrond niet zo makkelijk wegglijden, zijn ze vaak met een rubberen ring voor meer stabiliteit uitgerust.
  • Keramiek: Keramieken voerbakken hebben vaak een stijlvol design en zijn uitgepsproken decoratief. Door hun iets hogere gewicht zijn ze stabiel en antislip. Keramische kommen zijn echter niet onbreekbaar en kunnen gemakkelijk breken als ze bijvoorbeeld vallen.
  • Melamine: Voerbakken van melamine zijn bijzonder robuust, maar gevoelig voor hitte: deze hondenbakken mogen niet boven de 70°C worden verwarmd, omdat er anders schadelijke stoffen vrij kunnen komen.

Waar moet ik de hondenvoerbak neerzetten?

Voer- en waterbakken voor honden moeten indien mogelijk op een vaste plaats worden geplaatst, zodat uw hond zijn voer en water direct kan vinden. Daarnaast moet de plaats voor de voerbakken rustig zijn en de hond enige privacy bieden. Want als honden bang zijn voor verstoring tijdens het eten, hebben ze de neiging om te schrokken. Naast de slaapplaats van de hond is ook geen goede locatie, omdat het dier afgeleid kan worden door de voerbakken terwijl het eigenlijk zou moeten rusten.
Als u meerdere honden heeft, moet elk dier een eigen voerbak hebben. De honden kunnen de waterbak samen gebruiken als ze dat willen. De waterbak moet te allen tijde beschikbaar zijn en gevuld zijn met vers water.
Als de hondenkommen op gladde vloeren staan, zoals keukentegels, en geen antislipbodem of rubberen ring hebben, is het verstandig om een voerbakmat te gebruiken. Hierdoor glijden de voerbakken niet heen en weer en kan de hond rustig eten en drinken. Bovendien maak je de voerbakonderlegger eenvoudig schoon en voorkom je watervlekken en etensresten op de vloer.