Uitdaging met intelligentiespelletjes

Intelligentiespelletjes – ook wel hersenwerk genoemd - zijn zeer geschikt voor honden. Honden zijn namelijk ontzettend slim en hebben ook mentale uitdagingen nodig. Ze pakken nieuwe oefeningen snel op en zijn heel leergierig. Bovendien gaan ineractieve spelletjes verveling bij je hond tegen.

Afwisseling

Er zijn verschillende soorten hondenpuzzels en interactieve hondenspellen. Klepjes opentrekken om bij traktaties te komen, blokjes oppakken of verschuiven en zelfs hendeltjes omzetten. Ieder spel heeft zijn eigen moeilijkheidsgraad. Ook is er intelligentiespeelgoed verkrijgbaar waarin verschillende niveaus zijn verwerkt.
Met verschillende soorten spelletjes zorg je voor afwisseling. Probeer bovendien hondenspellen van uiteenlopende niveaus uit. Dit doe je deels om je hond uit te blijven dagen maar ook omdat het vaak moeilijk is het niveau van je hond te achterhalen. Vaak schat je verkeerd in wat moeilijk is voor je hond en wat makkelijk. Misschien snapt hij een zogenaamd ‘eenvoudig’ spelletje daarom niet, maar voert hij een moeilijkere opdracht gemakkelijk uit.