alsa-nature Vitaal hondenbrokken
Nu met 25% extra korting!

Junior-droogvoer voor de hond

Hondenbrokken voor puppy's en jonge honden online kopen

Een gezond en gelukkig hondenleven begint van kleins af aan met de juiste voeding. Vooral puppy's en jonge honden hebben speciale behoeften waaraan moet worden voldaan door een uitgebalanceerd dieet om een optimale groei en de ontwikkeling van sterke botten, spieren en een krachtig immuunsysteem te ondersteunen. Hun voeding moet rijk zijn aan hoogwaardige eiwitten en vetten om de snelle groei en hoge energiebehoefte van puppy's en jonge honden te ondersteunen. Tegelijkertijd is het belangrijk om de juiste balans te vinden in junior- en puppyvoeding om overgewicht en de daarmee samenhangende gezondheidsproblemen te voorkomen. Junior droogvoer is speciaal ontworpen om aan deze behoeften te voldoen en is een geweldige manier om uw hond een evenwichtige en voedzame maaltijd te geven.

Junior-droogvoeding van alsa-nature kopen

Ons junior droogvoer van alsa-nature is de optimale complete droogvoeding voor alle opgroeiende kleine en middelgrote honden. Het hondenvoer is zo samengesteld dat het alle essentiële voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden bevat om de groei en ontwikkeling van uw hond te bevorderen. De energie-inhoud van het hondenvoer is nauwkeurig uitgebalanceerd en voorkomt zo dat de hond te snel groeit, wat anders tot groeigerelateerde gewrichts- en botproblemen zou kunnen leiden. Bovendien bevat het junior droogvoer van alsa-nature uitsluitend natuurlijke gezonde ingrediënten en is het gluten- en tarwevrij. Ook helpen junior hondenbrokken en droge hondensnacks bij de gebitsverzorging, omdat het kauwen op de harde stukken voedsel kan helpen de tanden schoon te maken en de vorming van tandsteen te voorkomen.

 • Volwaardige complete voeding
 • Dekt optimaal de voedingsbehoeften van puppy's en jonge honden
 • Bevat van nature gezonde eiwitten en belangrijke vitamines en mineralen
 • Voorkomt groeigerelateerde gewrichts- en botproblemen
 • Voor een gecontroleerde groeiratio
 • Lang houdbaar, gemakkelijk op te bergen zonder koeling en ideaal voor onderweg

Junior-droogvoeding: hoe kies je de juiste brokken?

De keuze van de juiste juniorvoeding is medebepalend voor de gezondheid en ontwikkeling van uw jonge hond of puppy. Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden, zodat u zeker weet dat de voeding in alle behoeften van uw hond voorziet:

 • Granenvrij vs. granenhoudend: De keuze tussen graanvrij en graanhoudend droogvoer hangt af van de individuele behoeften en tolerantie van uw hond. Terwijl sommige honden graan goed verdragen en het een belangrijke energiebron kan zijn, hebben anderen last van allergieën of intoleranties. Graanvrije hondenvoeding biedt in zulke gevallen uitkomst en voorziet in energie vanuit alternatieve koolhydraatbronnen.
 • Aanpassen aan de behoeften van verschillende rassen: De grootte en het groeipotentieel van het ras zijn belangrijke factoren bij het selecteren van voedsel. Grote rassen hebben bijvoorbeeld voedsel nodig dat een gezonde groei bevordert en tegelijkertijd het risico op gewrichtsproblemen minimaliseert. Kleinere rassen hebben vaak een snellere stofwisseling en vereisen een dieet met meer energie.
 • Hoogwaardige eiwitbronnen: Bij het kopen van junior droogvoer is het ook belangrijk om te zoeken naar hoogwaardige eiwitbronnen die licht verteerbaar zijn en de spieropbouw ondersteunen. Bovendien moet de voeding een uitgebalanceerde verhouding omega-3- en omega-6-vetzuren bevatten om een gezonde huid en een glanzende vacht te bevorderen.

Met ons alsa-nature junior hondenvoer weet u zeker dat uw hond alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft voor een gezonde groei en daarmee een lang en gelukkig hondenleven.

Junior- en puppyvoer: volg de voedingsadviezen

De voedingsadviezen op de verpakking zijn gebaseerd op gemiddelde waarden en moeten als richtlijn worden beschouwd. De daadwerkelijk benodigde hoeveelheid kan variëren, afhankelijk van het ras, de leeftijd, het activiteitsniveau en de stofwisseling van uw hond. Controleer regelmatig het gewicht van uw hond en pas de hoeveelheid voer dienovereenkomstig aan om overgewicht of ondergewicht te voorkomen.

Tips hoe om te gaan met het voedingsadvies:
 • Begin met de op de verpakking aangegeven hoeveelheid en pas deze naar behoefte aan.
 • Houd het gewicht en de lichaamsconditie van uw hond zorgvuldig in de gaten. Een hond in goede conditie moet een taille hebben en ribben hebben die voelbaar zijn zonder zichtbaar te zijn.
 • Houd rekening met het activiteitsniveau van uw hond. Actievere honden hebben meer calorieën nodig, terwijl minder actieve honden met minder calorieën al voldoende hebben.
 • Let op tekenen van intolerantie of allergieën. Als u merkt dat uw hond problemen heeft na het veranderen van zijn dieet, raadpleeg dan een dierenarts.
 • Puppy's en jonge honden maken groeispurten door, waarbij hun voedingsbehoeften toenemen. Tijdens deze fasen moet u de hoeveelheid voedsel dienovereenkomstig verhogen. Tegelijkertijd moet, naarmate de hond ouder wordt, de hoeveelheid geleidelijk worden afgebouwd om de overstap naar volwassen hondenvoer gemakkelijker te maken.

Door de voedingsadviezen correct toe te passen en aan te passen aan de behoeften van uw hond, zorgt u ervoor dat uw hond een uitgebalanceerd dieet krijgt dat zijn welzijn en gezondheid bevordert.

Hondenbrokken voor gevoelige honden

In ons assortiment vindt u ook droogvoer voor honden met intoleranties of een gevoelige spijsvertering. Zo bieden wij bijvoorbeeld graanvrij droogvoer welke aardappelen of zoete aardappelen als alternatieve koolhydraatbron bevat. Daarnaast bieden wij diverse speciaalvoeding aan die bijvoorbeeld glutenvrij of vegetarisch is. De gezonde voeding van alsa-nature zorgt er dankzij hoogwaardige ingrediënten voor dat uw hond altijd van alle belangrijke voedingsstoffen en vitamines wordt voorzien.

Hondenvoer voor puppy's: natvoer of droogvoer?

De keuze tussen natvoer en droogvoer is voor veel hondenbezitters een centraal thema bij het plannen van het dieet. Beide soorten hondenvoer kunnen een complete volwaardige voeding zijn en hebben hun eigen voordelen: droogvoer is bijvoorbeeld gemakkelijk te bewaren en lang houdbaar. Bovendien kan het kauwen van droog hondenvoer bijdragen aan de gebitsreiniging en tandplak helpen te verminderen. Natvoer heeft daarentegen een hoog vochtgehalte, wat kan helpen de hond gehydrateerd te houden, vooral voor honden die niet veel drinken. Veel honden geven ook de voorkeur aan de smaak van natvoer, wat handig kan zijn voor kieskeurige eters. Een combinatie van nat- en droogvoer kan een uitgebalanceerde oplossing zijn die de voordelen van beide soorten hondenvoer combineert. Het is belangrijk om de totale hoeveelheid voer in de gaten te houden en indien nodig aan te passen om overvoeding te voorkomen.