Senior-droogvoeding voor honden

Hondenbrokken voor senior-honden online kopen

Oudere honden hebben vaak specifieke behoeften, welke door normaal hondenvoer niet altijd voldoende afgedekt worden. Hun stofwisseling vertraagt zich, wat tot een verhoogd risico op overgewicht en darmproblemen kan leiden. Bovendien kan dit ouderdoms ziektes zoals artritis of hartproblemen veroorzaken, waarvoor bepaalde voedingsstoffen belangrijk zijn. Het seniorendroogvoer van alsa-nature is speciaal afgestemd op de behoeften van oudere honden. Het bevat minder calorieën om zwaarlijvigheid en daarmee samenhangende gezondheidsproblemen te voorkomen. Met name het eiwit- en vetgehalte wordt verlaagd om de spijsvertering en de nierfunctie te ondersteunen. De mix van licht verteerbaar vlees en hoogwaardige koolhydraten uit rijst of aardappelen maken het droogvoer voor oudere honden tot een natuurlijk gezond recept voor ontspannende dagen naarmate uw hond ouder wordt.

Droogvoer voor oudere honden van alsa-nature

Droogvoer voor oudere honden van alsa-nature kenmerkt zich door de goede verteerbaarheid, wat voor honden een voordeel kan zijn naarmate ze ouder worden: hun stofwisseling vertraagt, wat kan leiden tot overgewicht en soms tot spijsverteringsproblemen. Met licht verteerbare, natuurlijk gezonde ingrediënten wordt het spijsverteringskanaal van uw hond beschermd en kunnen voedingsstoffen optimaal worden opgenomen. Het droogvoer van alsa-nature is bovendien eiwit- en vetarm om zwaarlijvigheid bij honden te voorkomen en zo hun gezondheid zo lang mogelijk te behouden. Met alsa-nature bieden wij u bovendien graan- en glutenvrije droogvoeding voor oudere honden aan, die ook door mensen met een allergie goed verdragen wordt. Bovendien bevat ons hondenvoer hoogwaardige vitamines en mineralen, zodat uw huisdier ook op oudere leeftijd goed verzorgd wordt.

 • Optimaal voor oude en gevoelige honden
 • Bijzonder licht verteerbaar en verdraagzaam
 • Laag eiwit- en vetgehalte
 • Belangrijke voedingsstoffen en mineralen
 • Granenvrije varianten beschikbaar
 • Natuurlijk gezonde ingrediënten

Hondenbrokken voor oudere honden: voedingstips

Het voedingsadvies voor brokken voor senior honden varieert afhankelijk van het soort voer. Allereerst kunt u de instructies op de verpakking volgen en u aan de aanbevolen hoeveelheid houden. U moet uw hond echter goed in de gaten houden en de hoeveelheid voer aanpassen, bijvoorbeeld als er merkbare gewichtsveranderingen optreden. Er zijn ook een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het voeden van uw senior:
 • Kies voeding van hoge kwaliteit die speciaal is samengesteld voor oudere honden. Het simpelweg aanpassen van de hoeveelheid volwassen voeding voor uw senior is meestal geen goed idee, omdat de samenstelling van eiwitten, koolhydraten, vetten, mineralen en vitamines anders is en niet noodzakelijkerwijs optimaal is afgestemd op de specifieke behoeften van oudere honden.
 • Pas de hoeveelheid en het soort voer aan de individuele behoeften van uw hond aan, inclusief zijn activiteitenniveau, gezondheidstoestand en gewicht.
 • Houd het gewicht van uw hond in de gaten en pas de hoeveelheid voer dienovereenkomstig aan. Obesitas kan (niet alleen) bij oudere honden leiden tot gezondheidsproblemen, waaronder gewrichtsproblemen en diabetes.
 • Voorzie uw viervoeter altijd van vers water en zorg ervoor dat het dier voldoende drinkt om voldoende hydratatie te garanderen.
 • Vul indien nodig de voeding van uw hond aan met natuurlijke voedingssupplementen zoals omega-3-vetzuren en onze alsa-nature groenlipmosselextract ter ondersteuning van zijn gewrichten en immuunsysteem.
 • Zelfs met optimale voeding is het verstandig om uw hond regelmatig door de dierenarts te laten controleren om er zeker van te zijn dat hij gezond is.
Als u niet zeker weet welke voeding het beste is voor uw oudere hond of als u vragen heeft over de voeding van uw huisdier, kunt u altijd contact opnemen met onze voedingsdeskundige voor individuele tips.

Vanaf wanneer is een hond senior?

Wanneer een hond als senior wordt beschouwd, hangt af van verschillende factoren zoals ras, grootte en individuele gezondheid van het dier. Over het algemeen wordt een hond echter als senior beschouwd als hij ongeveer 7 tot 10 jaar oud is. Kleinere honden leven vaak iets langer dan grotere rassen, daarom worden ze pas later als senioren geclassificeerd. Sommige rassen hebben ook een langere levensverwachting dan andere en worden daarom op verschillende tijdstippen als seniorenhonden beschouwd. Naast het aantal levensjaren is het belangrijk om rekening te houden met de individuele behoeften van een hond wanneer hij als senior wordt geclassificeerd. Als uw hond bijvoorbeeld al op middelbare leeftijd is en aan leeftijdsgerelateerde gezondheidsproblemen lijdt, zoals artritis of gewichtstoename, kan hij al als senior worden beschouwd en heeft hij speciale voeding en verzorging nodig.