Geschirre für Hunde.

Instaphulpen voor de auto

Vooral kleine of oudere honden en ook viervoeters welke gewrichtsproblemen hebben, kunnen grote moeite hebben om zelfstandig in de kofferbak van een auto te komen. Een instaphulp biedt hier de uitkomst: over de loopplank kunnen honden comfortabel en zonder overbelasting van de gewrichten instappen.

Honden loopplanken voor de auto

Instaphulpen voor honden online kopen

Een hondenloopplank voor de auto biedt oudere of minder mobiele honden ondersteuning bij het in- en uitstappen. Door het gebruik van een instaphulp kan overbelasting van de gewrichten worden voorkomen, wat met name belangrijk is bij honden met artritis, rugproblemen of honden in revalidatie. Maar ook jonge en fitte honden profiteren van een honden-instaphulp, omdat hiermee slijtage van de gewrichten door de jaren heen vermindert wordt. Bovendien biedt een instap-loopplank voor de auto veiligheid: deze verhindert dat de hond bij een sprong uit de auto uitglijdt of zich verstapt, zodat verwondingen voorkomen kunnen worden. Ook helpt het de hondeneigenaar omdat de hond zelfstandig in en uit de auto kan gaan zonder getild of geholpen te hoeven worden.

Loopplanken voor honden bij alsa-nature kopen

De honden loopplanken in ons assortiment kunnen eenvoudig en veilig op de bumper van de auto aangelegd worden, zodat geen verdere montage noodzakelijk is. De hondentrappen kunnen voor en na gebruik compact ingeklapt worden en nemen daardoor bij transport en opslag weinig ruimte in. Afhankelijk van het model zijn de hondenloopplanken voorzien van kunstgras, antisliprubber of een antislipgroefstructuur. Zo hebben de hondenpoten goede grip bij het betreden van de plank en kan het dier moeiteloos de auto inlopen. Dankzij de veilige en robuuste eigenschappen zijn onze honden instaphulpen zowel voor pups alsook voor oudere honden en zwaardere rassen heel geschikt.

  • Robuust en belastbaar
  • Plaatsbesparend opvouwbaar
  • Flexibel te gebruiken
  • Geen montage nodig
  • Antislip loopvlak
  • Ook geschikt voor pups en oudere honden
  • Eenvoudig te reinigen

Hoe leer je een hond om een auto-loopplank te gebruiken?

Om het instaphulpmiddel veilig en zonder angst te kunnen gebruiken, moet u uw hond voorzichtig aan de huisdiertrap laten wennen en hem leren in- en uitstappen. De eerste stap is om uw hond in een ontspannen, vertrouwde omgeving kennis te laten maken met de loopplank, zodat hij het niet als een bedreiging ervaart. Laat uw hond eerst aan de loopplank snuffelen en geef hem voldoende tijd om vertrouwd te raken met het nieuwe voorwerp. Om positieve associaties te creëren, kunt u uw hond met snoepjes of zijn favoriete speeltje de autoloopplank op lokken. Begin met kleine stapjes en verhoog geleidelijk de moeilijkheidsgraad: eerst moet de hond leren zijn voorpoten op de helling te plaatsen, dan alle vier de poten, om ten slotte de hele helling op en af te klimmen. Als dat goed werkt, kun je de honden loopplank aan de kofferbak van de auto plaatsen en hier in- en uitstappen.

Wat zijn de voor- en nadelen van telescopische loopplanken en opvouwbare hondenloopplanken?

Om ervoor te zorgen dat loopplanken voor in de auto gemakkelijk op te bergen zijn, zijn ze meestal opvouwbaar of kunnen ze met behulp van een telescopisch systeem in- en uitgetrokken worden. Beide typen hondenloopplanken bieden verschillende voor- en nadelen.
Telescopische loopplanken voor honden scoren door hun eenvoudige bediening: ze kunnen snel tot de gewenste lengte worden uitgetrokken en nemen in opgevouwen toestand weinig ruimte in beslag. Dit is vooral voordelig bij kleinere auto's of wanneer de opslagruimte beperkt is. Bovendien zijn telescopische loopplanken doorgaans lichter dan opvouwbare modellen, wat het transport eenvoudiger maakt. Sommige telescopische in- en uitstaphulpen zijn echter mogelijk niet zo stabiel als opvouwbare in- en uitstaphulpen, vooral als ze volledig zijn uitgeschoven. Opvouwbare honden instapplanken zijn daarentegen vaak beter in termen van stabiliteit. Ze bieden een robuuste constructie die zelfs grotere en zwaardere honden veilig kan ondersteunen. Het nadeel hiervan is echter dat ze bij opslag meer ruimte nodig hebben, hoewel veel modellen compact kunnen worden opgevouwen. Bovendien kunnen deze hondenloopplanken iets zwaarder zijn dan telescopische versies.

Welke hondenloopplank bij welk ras en welke grootte?

Naast de algemene aspecten zoals robuustheid en breedte van het honden instaphulpmiddel, dient u bij de keuze van de hondentrap ook rekening te houden met de specifieke behoeften van uw hond. Omdat niet alle honden dezelfde vaardigheden of fysieke mogelijkheden hebben.
Kleine rassen of puppy's hebben bijvoorbeeld baat bij een instaphulpje met een lage hellingshoek, omdat ze hierdoor minder kracht hoeven te gebruiken om in de auto te stappen. Voor grotere honden kan een bredere en stabielere oprit geschikter zijn, zodat ze veilig kunnen opstappen.
Voor rassen met een lange rug, zoals teckels, moet de helling ook zo vlak mogelijk zijn om de belasting van de wervelkolom te minimaliseren. Ook moet de hondenloopplank voorzien zijn van een antisliplaag op het loopvlak, zodat alle honden er veilig op kunnen.